Saturday 26 March 2011

Helitöötlus

Uurisin siis seekord helifailidega seonduvat. Lähtusin uurimisel oma sihtgrupist so algklassilastest ja leidsin mitmeid toredaid asju, mida saab kasutada just nendega. Vikerraadiost leidsin toredaid kuuldemänge lastele
ja looduskalendri , mida saab  loodusõpetust õpetades väga hästi rakendada.

ITunesU oli tore avastus. Seal on palju põnevat. Eriti huvitavad tunduvad ajalooga seotud loengud ja loomulikult leiab sealt ka õpioskuste kohta. Vabadel hetkedel ja teatud teemadesse süvenedes otsin sealt kindlasti oma teadmisetele lisa. Ka keeleoskuse arendamiseks on need head materjalid.

Ise tegin väikese pildiesitluse Aastaaegadest ja lisasin sellele audiofailina Saksa rahvalaulu aastaajad. Audacityga toimetades tekkis mul ootamatu probleem MP3na salvestamisega: lõpuks küll siiski õnnestus tööle saada vajalik seade, aga aega läks palju kaotsi. Ka müra vähendamisega tekkis olukord, kus ka mu enda hääl muutus vaikseks: seega pidin mürataseme jätma üsna nii nagu see lindistamisel oli. Õnneks polnud erilist  taustamüra.
Slaidide ajastamine pole ka päris see, millega rahule võiks jääda: ei õnnestunud paremaks sünkroniseerida. Ilmselt tahab see tegevus veel harjutamist.
Minu slidecast Aastaajad peaks olema üleval Teile tutvumiseks.
Tahtsin panna üles ühe teise esitluse, mille puhul on ka kasutatud Audacityt, aga kahjuks oli see liiga mahukas, et slideshare üles panna. See oli minu esimene kokkupuude helifaili lisamisest esitlusele ja see võttis palju aega, aga tulemus oli minu arvates vaeva väärt.

Lisan siia oma Aviary veebipõhise helifaili loojaga tehtud taiese Kevad

Aastaajad

Check out this SlideShare Presentation:

Sunday 13 March 2011

Fototöötlus

Minu töös on kasutatud fotosid, mis on tehtud Eestimaa erinevates kohtades kultuuriloolistest objektidest, mis mulle endale ühel või teisel viisil tähtsad. Need on Eestimaa jaoks ajalooliselt olulised kohad, mis on seotud minu elu erinevate etappide ja kohtadega. Üles on fotod võetud 2010 aastal.



http://mapaset.4bcj.com/mapmyset.aspx?lat=58.8971122&long=25.8414912&sid=72157626254822920&z=7&h=400&w=600

Olen Flickriga ka enne toimetanud, aga seda kaardirakendust ei ole kasutanud. Tore vahend! Kasutan kindlasti seda ka edaspidi: seda saab õppetöös väga hästi rakendada.